Про це у своїй статті для DT.UA пише Артем Куюн, заступник директора ТОВ «Консалтингова група А-95». На його думку, розуміння масштабів проблеми тільки приходить до обласних керівників.

«На відміну від столиці, де влада сконцентрована в руках мера, що володіє необхідним інструментарієм, в області такого єдиного керівництва немає. Ситуація ще гірше – між губернатором та головою облради розгорівся конфлікт, який ускладнює пошук шляхів вирішення проблеми, – зазначає експерт. – А в цей час бюджети місцевих громад області втрачають сотні мільйонів гривень надходжень з-за нелегальної торгівлі газом і нафтопродуктами».

За оцінками «Консалтингової групи А-95», в київському регіоні працюють, щонайменше, 450 заправок. Фінансові втрати місцевих бюджетів тільки від безчекової торгівлі перевищують 250 млн грн на рік.

«Сигнали лиха про неконтрольоване розмноження заправок-нелегалів все частіше подають і інші регіони – Дніпро, Житомир, Рівне, Луганська область, – пише автор. – Хвороба прогресує не тільки територіально: все частіше газові бочки приростають дизельними, нерідко можна зустріти і бензин. Чим довше функціонує цей бізнес, тим потужнішим він стає фінансово, формуючи в тому числі і корупційний ресурс».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ