«Всі 40 архієреїв єдині в тій думці, що тільки Святіший патріарх має всі необхідні якості для того, щоб очолити помісну православну церкву України», — сказав Епіфаній.

Про це заявив митрополит Епіфаній, передає "РБК-Україна".

За його словами, сам Філарет  свою кандидатуру не висуватиме.

"Його будемо ми, архієреї Київського патріархату, одноголосно висувати. Всі 40 архієреїв єдині в тій думці, що тільки Святіший патріарх має всі необхідні якості для того, щоб очолити помісну православну церкву", — сказав Епіфаній.

Клірик також уточнив, що предстоятеля помісної Української православної автокефальної церкви обиратимуть на Об'єднавчому соборі.

Філарет на прес-конференції "Українська церква на шляху утвердження автокефалії" заявив, що до Об'єднавчого собору делегують понад 60 єпископів трьох церков — УПЦ Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та УПЦ Московського патріархату — котрі голосуванням обиратимуть предстоятеля єдиної Церкви.

"Наступний крок до автокефалії — скликання Архієрейського собору, що складатиметься з трьох церков: Київського патріархату — це понад 40 єпископів, Автокефальної церкви — 12 єпископів і кажуть, що десять мінімум єпископів Московського патріархату. Тобто з цих єпископів буде скликаний Собор, і на цьому Соборі буде зафіксоване об'єднання всіх трьох церков в одну Українську православну церкву", — пояснив Філарет.

Дату Об'єднавчого собору має призначити Вселенський патріарх.

ІА "Вголос": НОВИНИ