Про це повідомляє НВ.

Ректор Київського політехнічного інституту Михайло Згуровський зазначив, що такий крок підвищує шанси студентів на профільне працевлаштування. Він додав, що таке рішення дозволить вижити науково-педагогічним школам. 

«Ми мали надію відродити в КПІ напрям проектування авіаційної космічної техніки. Ми сподівалися, що це відбудеться на базі нового факультету. Пройшло 15 років, цей напрям створення нових космічних та авіаційних технологій був відроджений, але на механіко-машинобудівному факультеті», - відзначив ректор.

Керівництво наголосило на тому, що персонал університету не постраждає. Зміниться лише структура та можливості підготовки. У коментарі Радіо НВ доцент факультету авіаційних і космічних систем КПІ Володимир Федоров підтвердив інформацію про розподіл факультету. Кафедри метрології перейдуть на приладобудівельний факультет, а кафедри з авіаційним напрямом – у розпорядження механіко-машинобудівного інституту.

«Поки що факультет існує до 1 липня. Далі спеціальності підпорядковуватимуться іншому керівникові. Викладацький склад залишається на своїх робочих місцях. Відбувається організаційний перерозподіл структурних підрозділів», - зазначає доцент профільного факультету.

Рішення ухвалили досить несподівано, вважає експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

«Я не знаю, де тепер у нашій країні ми будемо брати фахівців такого рівня. Може, ми дійсно стаємо аграрною країною: борсатимемось у землі, а в небо голову не підійматимемо і про космос навіть не мріятимемо. Можливо, зовнішній світ нам диктує правило, аби ми не мали ні ракет, ні космічної галузі, а займалися виключно аграрними питаннями», - каже Павловський.

ІА "Вголос": НОВИНИ