Про це Громадському повідомили у прес-службі «Київстар».

«Ми мусимо виконати рішення президента України. Наразі йде обговорення технічних можливостей виконання цього указу», — зазначили у прес-службі.

Водночас, телекомунікаційна компанія «Укртелеком» повідомила, що може заблокувати протягом тижня Mail.ru, «ВКонтакте» і «Яндекс» .

Нагадаємо, як писав «Вголос» президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти РФ. Нові санкції проти загарбника передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж «ВКонтакте» і «Одноклассники». Також провайдерам заборонено надання доступу користувачам мережі інтернет до таких ресурсів як «Mail.ru», «Яндекс», «kaspersky.ru».

Натомість, Інтернет-асоціація України (ІнАУ) заявила про неможливість блокування провайдерами російських сайтів, що потрапили під санкції.
Повідомлялося також, що механізм блокування доступу до російських інформаційних ресурсів в інтернеті, а саме Yandex, соціальних мереж «ВКонтакте» та «Одноклассники», й заборони використання бухгалтерського програмного продукту 1С доручено відпрацювати Кабінету міністрів України та Службі безпеки за участі Національного банку України.

ІА "Вголос": НОВИНИ