КП КМДА «Київтеплоенерго» 1 березня за результатами тендеру уклало угоди на постачання автомобільного палива по смарт-карткам на 106,26 млн грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро», передають Наші гроші.

Тендер було розділено на два приблизно рівні лоти і на них були подані лише по дві заявки від ТОВ «ВОГ кард» і ПП «ОККО контракт». Ці дві фірми і розіграли підряди з мінімальним зниженням ціни на 2% – «ОККО» отримає 53,29 млн грн., «ВОГ» – 52,97 млн грн.

Тендерні ціни постачальників приблизно відповідають цінам на АЗС, однак вони не враховують знижок, які отримують звичайні роздрібні покупці. Наприклад, по стеллі ціна бензину А-95+ від «ОККО» становить 30,99 грн, однак з урахуванням знижки 3 гривні бензин коштує 28 грн за літр. Тоді як на тендері «ОККО» виграло з бензином цієї марки 29,28 грн/л.

Угоди з переможцями передбачають, що вони можуть отримати оплату за паливо через шістдесят днів після підписання актів прийому-передачі. Тобто в ціні палива має бути враховане двомісячне кредитування замовника з боку постачальників. У випадку якщо оплата справді буде перераховуватись так довго, то ціна справді може збільшуватись на кілька відсотків.

У свою чергу, замовник встановив жорсткі вимоги щодо тих компаній, які могли брати участь в тендері. Наприклад, мережі повинні мати автозаправки не більше як за 2 кілометри від об’єкта «Київтеплоенерго» по вул. Народного ополчення, 16а. Така заправка в радіусі є тільки у «ВОГу» по Народного ополчення, 11. Тоді як найближча «ОККО» знаходиться майже за 4 кілометри по бул. Чоколівський, 42.

Таким чином, замовник мав взагалі дискваліфікувати «ОККО», і тоді тендер мали відмінити через недостатню кількість учасників.

Загалом «Київтеплоенерго» замовило паливо для 410 автомобілів. Однак з них майже 100 автомобілів вказані як «резервні» без конкретного автомобільного номера. Наприклад, найдорожчим бензином А-95+ так планують заправляти два десятки невідомих автомобілів з розрахунку 500 літрів на місяць.

ІА "Вголос": НОВИНИ