Як зазначив один із організаторів акції, учасник російсько-української війни Михайло Галущак, влада чинить підло, намагаючись заощадити на воїнах-захисниках.

«У той час, коли олігархи грабують державу, влада вирішила заощадити на учасниках війни. Це підло й низько», - зазначив Михайло Галущак.

За його словами, голова облдержадміністрації Олег Синютка назвав акцію провокацією та з докором звернувся до її учасників, що, мовляв, хіба вони воювали за пільги.

«Синютка заявив про домовленість із перевізниками, що на Львівщині для учасників бойових дій і далі діятимуть пільги, однак документального підтвердження нам не надав. Попри те, що пільги скасовано з 1 червня, вже сьогодні деяких наших хлопців відмовилися везти безкоштовно», - наголосив він.

Учасник російсько-української війни Микола Габа зазначив, що уряд, скасовуючи безкоштовний проїзд для учасників війни, порушив українське законодавство.

«Не може бути постанова Кабінету Міністрів вищою, ніж закон України. Ми звертатимемося до депутатів Львівської обласної ради, народних депутатів, аби вони оскаржували рішення уряду», - наголосив Микола Габа.

За його словами, адміністрація злякалася, що ветерани вийшли з протестом, і пообіцяла виконати вимоги, однак воїни сумніваються, що обіцянки буде дотримано. Із 1 червня вони готові знову вийти на акцію протесту.

Нагадаємо, що з 1 червня 2018 року згідно із Постановою КМУ №197 органи місцевого самоврядування зобов’язані прийняти рішення про монетизацію пільг за транспортні послуги, тобто пільговики, зокрема учасники війни, будуть змушені платити.  

Як писав «Вголос», сьогодні, 29 травня, під будівлю Львівської обласної державної адміністрації із пікетом прийшли учасники АТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ