Армії «порохоботів» у тому вигляді, у якому вони є зараз, створювалися зі шляхетною метою — інформаційно протистояти Росії.

Про це у коментарі ІА «Вголос» розповів політичний аналітик Олександр Кочетков.

«У цей так званий інформаційний спецназ пішли працювати доволі відомі люди. Керував цим усім Борис Ложкін. Уже тоді цим людям виплачували певні гонорари. Головною умовою їхньої діяльності була робота на Україну.

З появою »МінСтеця«, була створена мережа »ботів«, які розповсюджували інформацію у соціальних мережах. І вже тоді цих людей почали переорієнтовувати, мовляв ми вже не стільки підтримуємо Україну, як Порошенка, бо нібито він уособлює Україну», - наголосив експерт.

З появою приручених волонтерів на чолі з Юрієм Бірюковим, котрі зайшли у Міністерство оборони, була запропонована Порошенку нова схема роботи.

«Мовляв, ми заробляємо гроші і частину цих коштів витрачаємо на створення інформаційних бригад, які захищають Президента. Тоді до цієї роботи підтягнулись ідеологи, на кшталт політтехнолога Петрова. Тоді ж було прийнято цинічне рішення про те, що ця мережа ботів цькує тих, хто неугодний Петру Порошенку. На цьому етапі роботи про Росію вони вже забули. »Порохоботи« грають на самолюбстві та пихатості Петра Порошенка: він бачить, що якщо хтось у Мережі проти нього щось написав, на цю людину одразу налетить натовп ботів-лайнометів», - додав Кочетков.

Весь текст можна прочитати за посиланням: «Порохоботи — це учні КГБ-НКВД».

ІА "Вголос": НОВИНИ