Міський голова Андрій Садовий наголосив на тому, що в «Ензиму» є небагато часу для того, аби привести свої очисні споруди до норми.

«Ензим» насправді не має багато часу. Сьогодні є чіткий факт: концентрація стоків «Ензиму» перевищує допустимі норми. Це є порушення закону. Є угода між «Водоканалом» і між «Ензимом». Коли одне підприємство порушує цю угоду, інше повинно реагувати. Є наступна реакція – це звернення в суд, тому що «Ензим» жодним чином не реагує на приписи», – наголосив мер.

Він додав, що поки що місто дає «Ензиму» шанс привести рівень стоків до нормальних показників.

«Ми чекаємо, що підприємство «Ензим» подасть чітку технологічну схему, яким чином вони проведуть рівень стоків у відповідності до норм. Ми чекаємо понеділок, чекаємо вівторок, будемо чекати завтра в середу. Ми максимально ідемо назустріч підприємству. Але керівництво повинно зрозуміти, що не буде поблажок ні до них, ні до інших. Нікому недозволено отруювати здоров’я людей. Тому виключно закон, ніяких емоцій. Всі емоції в сторону. Є умова, вона має бути дотримана. Вони чітко знають, що вони мають зробити. Вони не до кінця зробили реконструкцію своїх очисних споруд. Вони це прекрасно знають. Ми даємо їм можливість, щоб вони це зробили», – наголосив міський голова.

Натомість Степан Пакіж додав, що у Львові не лише «Ензим» винен у забрудненні повітря.

«У нас заключено 6 тисяч договорів із підприємствами, які скидають стоки. І на сьогоднішній день у виконавчій службі знаходиться 12 виконавчих проваджень, а в судах знаходиться 38 підприємств. Не тільки «Ензим», але є і інші порушники, з якими ми працюємо», – наголосив Степан Пакіж.

Нагадаємо, директор ПрАТ «Ензим» Орест Вовк зазначав, що підприємство оскаржуватиме в суді штраф ЛМКП «Львіводоканалу», оскільки вважає його надто великим.

ІА "Вголос": НОВИНИ