Попри санкції, впроваджені щодо російських та білоруських компаній, рух вантажів наразі відбувається.

Про це заявив міністр сполучення Таліс Лінкайтс у понеділок на TV3, пише Главком.

Він зазначив, що попри санкції, впроваджені щодо російських та білоруських компаній, рух вантажів наразі відбувається.

За найпесимістичнішими прогнозами, у Вентспілському порту зниження вантажообігу становитиме дві третини, у Ризі приблизно 45%, у Лієпаї 20-30%.

За словами міністра, відомство закликало адміністрацію портів не пускати судна під російським прапором, проте цього не відбувається.

«Судна під російським прапором продовжують заходити в латвійські порти, що, на мою думку, неприйнятно, тому ми готуємо відповідні рішення в уряді», – заявив Лінкайтс.

Раніше міністр транспорту сусідньої Литви Маріус Скуодіс заявив, що може бути ухвалене регіональне рішення у зв'язку зі зволіканням у питанні заборони російським та пов'язаним із РФ суднам заходити до морських портів ЄС. 

«Ми сподівалися, що буде спільне рішення Європейського Союзу. Ми бачимо, що є країни, які рішуче виступають проти цього (заборони. - Ред.), тому очевидно, що рішення буде регіональним», – сказав Лінкайтс, додавши, що це може бути рішення країн Балтії.

Нагадаємо, вранці 21 березня два ворожі кораблі з'явились на далекому рейді Одеського порту і відкрили безладний вогонь. Артилерія ЗСУ відкрила вогонь у відповідь і відігнала їх від берега.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ