Про це заявив очільник ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів нагадав, що напередодні у Латвії схвалили поправки до закону про виші, який заборонив приватним ВНЗ навчати студентів російською мовою.

«Виття місцевої п’ятої колони влада залишила поза увагою, - пише Тягнибок, - бо Латвія чітко пов’язує своє майбутнє з цивілізованим світом, а не з Московією. І зміни до закону – це та «політична ціна», яку вони готові платити».

«А ще перед цим Латвія зобов’язала усі школи нацменшин навчати учнів старших класів винятково латиською. Місцева агентура Кремля, замаскована під личину «громадських активістів», напередодні ухвалення відповідних змін звісно ж виступила проти ліквідації освіти московською, верещала про «утиски прав». Але недовго. Бо одразу ж отримала по писку — проти колаборантів відкрили кримінальну справу за статтею «Злочини проти держави».

А ще у Латвії не лише заборонили трансляцію багатьох каналів РФ, а й провадять системну роботу для захисту свого інформпростору: на початку липня затримали ще одного кремлівського пропагандиста - шеф-редактора місцевого інтернет-видання «Sputnik Латвия» Валентина Роженцова», - нагадав голова ВО «Свобода».

На відміну від Латвії, каже Тягнибок, влада в Україні на п’ятому році війни з РФ замість обороняти державу – виконує руйнівну роботу ворога.

«Восени суперрозрекламованою «реформою» освіти в нас узаконили викладання в садочках і школах мовою окупанта, ще й за державний кошт. Щастя тільки, що кількарічні потуги «Свободи» і патріотичної громади наприкінці лютого врешті увінчалися успіхом і Конституційний Суд скасував злочинний антиукраїнський мовний закон Ківалова-Колісниченка.  Але й цю перемогу ще треба відстояти. Бо Кремль і його корисні ідіоти в Європі одразу ж завили про «брутальну атаку проти національних меншин».

Замість показати їм смачну дулю, на їхні шовіністичні забаганки (як це б зробили в тій самій Латвії), малороси з української влади почали «домовлятися». І «доконсультувалися» до того, що отримали «гауляйтера» на українській землі. А ще ці «реформатори» впроваджують «експертизу», яка звинувачує українську(!) мову в «утисках» нацменшин. Більше того, збираються реінкарнувати злочинні положення закону Ківалова-Колісниченка у начебто «громадському» проекті закону про мову №5670.

А поки латвійські державники захищають свій інформпростір, в Україні влада колаборантів одному із центральних телеканалів країни дозволяє безкарно «годувати» українців московським пропагандистським лайном. Ця влада вважає нормальним, коли в ефірі українського телеканалу борців за волю України називають «фашистськими загарбниками», коли українцям нав’язують трансляції «шествій» московської феесбешної агентури в рясах і розхвалюють «подвиги РФ». Тому, замість захищати свій інформаційний простір, ці колаборанти спокійнісінько продовжують каналу ліцензію. Попри шалений спротив нації», - пише Олег Тягнибок.

«Отака «державотворчість», панове. Як то кажуть, відчуйте різницю: захищений потужним НАТОвським альянсом член Євросоюзу усіма можливими засобами захищає свою ідентичність, натомість у залитій кров’ю Україні олігархічна влада колаборантів виконує руйнівну роботу, усіляко допомагаючи московському агресору», - резюмував очільник «Свободи».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ