Про це заявив у вівторок міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає «ТАСС».

«Відповімо, не сумнівайтеся. Бо таке хамство терпіти, звичайно, нікому не хочеться. Не будемо цього робити», – заявив він.

«Напрошується висновок, який полягає в тому, що праві ми були, коли кілька разів підкреслювали, як мало залишається самостійних країн у сучасному світі, в сучасній Європі. Коли одного, двох дипломатів, до того ж,  шепочучи на вухо вибачення, просять виїхати з тієї чи іншої країни, ми знаємо достеменно, що це результат колосального тиску, колосального шантажу, який є головним інструментом Вашингтона на міжнародній арені.

Чи ця ситуація, чи то палестинська проблема, коли безпосередньо заявляється – «ми не будемо давати грошей палестинцям, поки не погодитеся на ту ідею, яку ми поки ще не сформулювали», тобто «купуйте втемну». Також як «купуйте втемну» заяви Терези Мей в ситуації, коли ці заяви (зі звинуваченнями на адресу РФ у справі про отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, – ред.) просто ображають систему англосаксонського, британського правосуддя», – заявив Лавров.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ