Глава МЗС Росії заявив, що РФ очікує, коли в Україні будуть «адекватні» політики, готові «до конструктивного діалогу і з відповідальним сприйняттям реальності».

Про це повідомляє ТСН.

"Хотілося б сподіватися, що в Києві рано чи пізно до влади прийдуть адекватні люди, здатні до конструктивного діалогу і з відповідальним сприйняттям реальності", — заявив Лавров.

Глава російського МЗС переконує, що РФ не робить односторонніх дій для згортання відносин із Україною та робити цього не наміряється. За його словами, "Росія виступає за збереження і створення умов для відродження багатопланових зв’язків і контактів".

Також він згадав про "русофобію" та відмовився коментувати кандидатів на пост Президента України, котрі "вселяють надію на покращення відносин".

"Нас, зрозуміло, не може не турбувати ситуація, в якій іде підготовка до цих виборів. В Україні рівень насаджуваної зверху русофобії просто зашкалює. По суті, вона стала частиною державної політики. А теперішня київська влада керується не стільки інтересами своєї країни, скільки власними амбіціями, а також "рекомендаціями", а часом і прямими вказівками з інших столиць", — додав Лавров.

ІА "Вголос": НОВИНИ