Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров наговорив відвертої маячні про Україну під час прес-конференції.

Так, прес-служба московського дипвідомства опублікувала виступ свого очільника, в якому він збрехав, що Провідник ОУН Степан Бандера та Головнокомандувач УПА Роман Шухевич були засуджені на Нюрнберзькому трибуналі.

Цю істеричну заяву Лавров зробив, переповідаючи свою загарбницьку інтерпретацію подій в Україні 2014 року.

«Нова влада негайно ухвалила закон, спрямований на заборону російської мови. Радикали, які вели головний наступ на законні органи та інститути влади, публічно, офіційно заявили про те, що росіяни повинні бути вигнані з Криму, тому що вони ніколи не думатимуть, як українці, і не шануватимуть українських героїв. Назвали при цьому Бандеру та Шухевича, які були поплічниками Гітлера та були, як і їм подібні, засуджені Нюрнберзьким трибуналом», – заявив Лавров, збрехавши у кожному слові.

Як свідчать історичні факти та документи, Міжнародний судовий процес над гітлерівцями, що відбувався в німецькому Нюрнберзі з 20 листопада 1945 року по 1 жовтня 1946 року, визнав, що ОУН і УПА не були союзниками Гітлера.

Свого часу прокурор Руденко на Нюрнберзькому процесі старався звинуватити у співпраці з нацистами і Організацію Українських Націоналістів, і Українську Повстанську Армію. Нюрнберзький суд не прийняв доказів, заявивши, що це необґрунтовано. У повному перекладі Нюрнберзького процесу англійською мовою вказано, що суд отримав відповідні документи, які свідчили, що українські націоналісти вже 1941-го року боролися з німецькою окупаційною владою, а в 1942 році, коли була утворена УПА, бандерівська частина ОУН перейшла до збройної боротьби проти німців за відновлення Української Держави.

ІА "Вголос": НОВИНИ