Наприкінці лютого чи на початку березня до України повернеться Павло Лазаренко, — про це повідомив сьогодні, 27 січня, у Львові заступник голови політичної партії «ВО «Громада» Володимир Гарматін.

«Сьогодні затримка Павла Івановича в Америці відбувається виключно з вини Генеральної прокуратури, яка нібито повинна передати американському правосуддю якісь документи. Але в американських судах прийнято чекати протягом певного часу, якщо у найближчі дні ці документи не будуть представлені, то до Павла Івановича не буде жодних претензій. Відтак, є повна впевненість, що Лазаренко повернеться в Україну. Це буде наприкінці лютого – на початку березня», — заявив В.Гарматін.

За його словами, блок Лазаренка впевнено подолає тривідсотковий бар’єр і буде представлений у Верховній Раді України. Проте, конкретніше, скільки відсотків «лазаренківці» сподіваються «набрати», він не сказав. «Цифри я називати не хочу, але це буде більше, ніж три проценти. Те, що ми будемо у парламенті, – це безперечно. Ми ще не працювали, активна робота розпочнеться у лютому-березні», — зазначив заступник Лазаренка. Він додав, що сьогодні фігура Павла Лазаренка «як ніколи потрібна в Україні», оскільки він вміє знаходити спільну мову з різними політичними силами.

Водночас В.Гарматін ставить під сумнів безперечний успіх на східних теренах України лідера Партії регіонів Віктора Януковича. «Не думаю, що Янукович візьме багато на Сході. Не можна порівнювати президентські вибори і парламентські, коли змагаються двоє і багато політичних сил», — додав В.Гарматін.

Щодо лідерки БЮТ — Юлії Тимошенко, то її заступник голови «Громади» називає лише ученицею Павла Лазаренка. Однак, разом з тим, В.Гарматін відмовився розповісти, яке зараз ставлення до неї її «учителя».

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ