Губернатори російського федерального округу Сибір, яка масово охоплена пожежами, Сергій Левченко та Олександр Усс, тепер особисто відповідають за їх ліквідацію, незважаючи на своє явне небажання займатися проблемою.

Про це написала низка масових російських телеграм-каналів, передає «Обозреватель».

За їх словами, політики «серйозно облажались і далі сиділи б склавши руки, якби не бувалий суспільно-медійний хайп, який підняли різні селебріті і народні маси».

Ліквідувати вогонь закликав навіть голлівудська зірка Леонардо Ді Капріо, хоча сибірські чиновники перед тим заявляли, що «гасити вогонь марно і навіть шкідливо».

Актор у своєму Instagram опублікував відео пожежі. У пості до ролика зазначалося, що «полярне коло страждає від безпрецедентної кількості лісових пожеж в останніх ознаках кліматичної кризи. Величезні спалахи в Гренландії, Сибіру та на Алясці випромінюють дим, який видно з космосу. Всесвітня метеорологічна організація заявила, що ці пожежі за місяць викидають стільки ж СО2, скільки ціла Швеція за рік».

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram
 

#Regram #RG @guardian: The Arctic Circle is suffering from an unprecedented number of wildfires in the latest sign of a climate crisis. Huge blazes in Greenland, Siberia and Alaska are producing plumes of smoke that can be seen from space. The World Meteorological Organisation has said these fires emitted as much CO2 in a month as the whole of Sweden does in a year.

Публикация от Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

Нагадаємо, що ціла область пішла під воду: у Росії людей масово евакуйовують, є загиблі і зниклі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ