Про це йдеться у відкритому зверненні правозахисних організацій України, яке опублікував «Центр інформації про права людини».

«Пані Турчинова вдалася до антиконституційних, відверто гомофобних, дискримінаційних, ксенофобних та антинаукових тверджень. Своїми висловлюваннями вона також порушує засади державної політики у сфері освіти та принципи освітньої діяльності (відповідно до ст. 6 Закону України «Про освіту»)», – заявили правозахисники.

Раніше інтерв'ю «Громадському» Турчинова заявила про те, що ЛГБТ-люди є «відхиленням від норми», гомосексуальність – хворобою, а дискримінації жінок в Україні не існує.

«Ми, представники правозахисних організацій України, висловлюємо своє обурення гомофобними та дискримінаційними заявами декана факультету природничо-географічної освіти та екології Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Ганни Турчинової», – йдеться у заяві.

Вони заявили, «що особа, відповідальна за освіту майбутніх педагогів, повинна розуміти наслідки поширення дискримінаційної риторики та поважати людську гідність та цінності прав людини, аби мати змогу виховувати у студентах повагу до Конституції та законів України, зокрема, «Про освіту» та «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні».

Правозахисники вимагають від ректора університету імені М.П. Драгоманова, професора Андрущенка Віктора Петровича застосувати до Турчинової дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення.

Як уже повідомлялося, кандидат педагогічних наук, декан факультету природничо-географічної освіти та екології Національного педагогічного університету імені Драгоманова Ганна Турчинова назвала зауваження міністерських «експертів» щодо шкільних підручників «гомодиктатурою» і «мракобєсієм».

Пізніше у Міністерстві освіти і науки України назвали заяви Ганни Турчинової «ненауковими», заявивши, що, вочевидь, «її місце на кухні, а не у виші».

На цю тему читайте також:

«В Миколки два тата і сурогатна мама. Скільки членів родини піде на гей-парад?» 13 тестів для антидискримінаційної комісії МОН

«Шобло україноненависників взялося підривати національні основи держави»

До чого призведе пропаганда ЛГБТ в Україні?

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ