Про це заявив лідер Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер, в інтерв’ю Funke Mediengruppe, передає Tagesschau.

Політик підтримує зміну курсу Берліна стосовно Росії і заявляє, що слід напрацювати такі пропозиції, які б дозволили Путіну змінити свою політику «без втрати обличчя».

«Говорячи про табу: я боюся, що Крим потрібно розглядати як довгостроковий тимчасовий стан», - каже лідер ВДП. Політик переконаний, що конфлікт довкола Криму зараз «потрібно «загерметизувати», щоб досягти прогресу за іншими напрямами».

Разом з тим, Лінднер не погоджується, що антиросійські санкції можуть бути зняті лише після повного виконання мінських домовленостей:

«Позитивні проміжні успіхи теж потрібно цінувати».

Попри все, Tagesschau пише, заяви Лінднера суперечать офіційній програмі його партії.

«Поки президент Путін продовжує свою політику втручання, санкції проти Росії мають зберігатися, а повернення Росії до складу «Великої вісімки» - виключене», - вказано у програмі. 

Додамо, що відповідно до результатів опитувань Вільна демократична партія проходить до Бундестагу на вересневих виборах. Найімовірніше, Вільні демократи можуть сформувати альянс із Християнсько-демократичним союзом Ангели Меркель.  

ІА "Вголос": НОВИНИ