Про це повідомляється у заяві об'єднання, поширеному у п'ятницю, 20 квітня, інформує DW.

«Ми визнаємо роль королеви у захисті інтересів Співдружності та її народів», – цитує комюніке агенція новин Reuters. Раніше монархиня підтримала призначення принца Чарльза на цю посаду, хоча й лунали заклики щодо передачі цих неспадкових повноважень на основі ротації. Сам Чарльз назвав Співдружність «значною частиною свого свідомого життя». На зустрічі об'єднання у Лондоні були присутні тисячі делегатів з усього світу.

Заснована 1949 року Співдружність націй раніше була відома як Британська співдружність, вона об'єднує незалежні держави, більшість яких колись входила до складу Британської імперії. Її члени визнають британського монарха як символ вільного об'єднання. На 20 квітня 2018 року організація налічує 53 країни-учасниці, в яких проживають 2,4 мільярда людей.

Організація не має політичного характеру, йдеться радше про співпрацю урядів, зокрема, в таких питаннях, як захист довкілля. Утім, чинний британський уряд сподівається також збільшити обсяги торгівлі з країнами співдружності після виходу країни з Євросоюзу в 2019 році, зазначає інформагенція dpa.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ