Директору та електромонтеру підприємства «Міськсумиліфт» загрожує вісім років за ґратами за дитячу смерть у ліфті, йдеться у сюжеті ТСН.

Поліція затримала обох уночі, через кілька годин після загибелі немовляти у багатоповерхівці в Сумах. Дідусь вивозив візочок з двомісячним онуком з кабіни ліфта - при відчинених дверях підіймач несподівано поїхав униз і затиснув малюка.

Правоохоронці провели обшуки та вилучили документацію у департаменті інфрастуктури, ЖЕКу та підприємстві з обслуговування ліфтів. Його директору та електромонтеру інкримінують  порушення правил безпеки та зловживання службовим становищем.

Правоохоронці з'ясували, що два роки тому ліфт капітально відремонтували, але мешканці будинку й далі скаржилися, що підйомник часто зупиняється і без викликів рухається між поверхами.

У прокуратурі вважають, що електромонтер самовільно переналаштував автоматику ліфта, що і зробило його смертельно небезпечним.

«Через численні скарги електромонтер і вчинив свої дії, зокрема, у невстановлений спосіб шляхом приєднання дроту до двох клем він дозволив ліфтовій кабіні рухатись при незачинених дверцятах. Тому ми вважаємо, що коли дідусь з візочком виїздив з кабіни хтось, внизу натиснув кнопку виклика, і ліфт самовільно рушив униз», - розповів керівник місцевої прокуратури Валерій Могильний.

Нагадаємо, у м. Суми, на вул. Супруна, 2 січня, о 16 год. у багатоповерхівці зірвався ліфт, в якому перебував візок з двомісячним немовлям. Дитина загинула.

ІА "Вголос": НОВИНИ