На це звернули увагу журналісти В’ячеслав Садовничий та Денис Бігус, інформує «Українська правда».

Так, спершу Лікарчук опублікував на своїй сторінці у «Facebook» результати поліграфа, де у відповідь на запитання «Те, що мотивом вашого вступу на держслужбу було отримання відкатів та лівого заробітку, – це правда?» він відповів «Так» і ця відповідь була визначена як правдива.

Коли в коментарях звернули на це увагу, він замінив документ на новий, де у відповіді вже написано «Ні» – і її також визначено правдивою.

Цей же документ опубліковано на сайті проекту «Солдат-студент» (архівна копія сайта), співробітники якого проводили перевірку. Однак тут теж документ із незручним запитанням (четвертий з п'яти) було замінено, що видно з відмінності у назві файлів: skr1.jpg, skr2.jpg, skr3.jpg, skr41.jpg, skr5.jpg.

Якщо у вікні браузера в адресі http://soldat-student.com.ua/wp-content/uploads/skr41.jpg замінити skr41.jpg на skr4.jpg (архівна копія сторінки), відкриється оригінальний документ, який містить відповідь «Так».

Час публікації файла skr4.jpg є ранішим, аніж файла skr41.jpg – перший було опубліковано 7 вересня, другий – 9 вересня.

На сайті «Солдат-студент» також опубліковано відео, на якому Лікарчук відповідає на це запитання, однак на ньому обличчя екс-чиновника затемнено, звук не збігається з картинкою, а рух щелепи більше схожий на відповідь «Да», ніж «Нет».

Як відомо, у понеділок Кабмін звільнив Лікарчука. Він стверджує, що причиною стали його спроби боротися з корупцією на митниці.

ІА "Вголос": НОВИНИ