В зв'язку із значним погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні, сьогодні, 5 листопада, посли ЄС погодили виключити її із так званого «зеленого списку». Остаточне рішення мають прийняти на початку наступного тижня. Утім будемо сподіватись, що ці зміни не означатимуть тотального закриття кордонів, а отже - українці й надалі матимуть змогу вільно мандрувати. 

«Вголос» зібрав для вас ідеї акційних недорогих напрямків, куди можна вирушити в подорож у останній місяць осені. 

Зі Львова від 4.99 до 10 в один бік

Нещодавно ірландська авіакомпанія Ryanair оголосила про шалений розпродаж авіаквитків. Зокрема, львів'яни можуть обрати для себе 10 напрямків вартістю у 4.99€ в один бік. 

До прикладу, у листопаді зі Львова за 4.99можна вирушити у Барі, Болонью, Вроцлав, Каунас, Лондон, Манчестер, Познань, Пізу, Ригу та Турин. 

Авіакомпанія Ryanair пропонує також і дорожчі напрямки зі Львова за 7,99€ та 9,99€ в один бік.

До слова, за 7,99€ у листопаді мешканці міста можуть вирушити у Будапешт, Варшаву, Венецію, Дюссельдорф, Краків, Меммінген, Мілан-Бергамо, Неаполь та Палермо. 

А за 9,99львів'яни можуть придбати авіаквитки до Риму. 

Додамо, що у вартість найдешевших квитків включено маленьку ручну поклажу розміром 40х20х25 см та вагою 10 кг.

Виключення із «зеленого списку» = закриття кордонів?

Як ми вже повідомляли, сьогодні, 5 листопада, посли ЄС таки прийняли рішення з наступного тижня виключити Україну із  «зеленого списку» у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації у ній. Таку інформацію надав кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк у своєму твіттері. 

«Європейські посли сьогодні зранку вирішили видалити Україну з рекомендованого списку країн, з яких безпечно подорожувати.Офіційно рішення буде оформлено на початку наступного тижня», - зазначив журналіст.

Однак це не означає, що дія безвізу буде скасована, а кордони для українців будуть повністю закритими як торік. 

Зокрема, днями раніше у МЗС пояснили, що таке рішення лише вводить тимчасові обмеження на несуттєві (туристичні) поїздки задля протидії поширенню коронавірусної хвороби і воно може бути переглянуте ще раз під час наступного оновлення списку, якщо епідемічна ситуація в Україні покращиться.

Також, у міністерстві підкреслюють, що це не встановлює автоматично нові правила перетину кордону, а лише надає рекомендацію державам-членам Євросоюзу. В зв'язку з цим, кожна держава-член ЄС самостійно ухвалює рішення про дозвіл чи обмеження того чи іншого типу поїздок громадян України.

До слова, МЗС також наголошує на тому, що вакцинація і надалі залишається однією із ключових умов для безперешкодних подорожей до більшості країн.

Слідкуйте за умовами в'їзду

Оскільки умови в’їзду в країни Європи та інших країн світу можуть змінюватись, МЗС рекомендує уважно за ними слідкувати перед тим, як планувати подорож.  Зокрема, інформацію про умови в'їзду громадян України до кожної окремої країни ЄС та інших країн світу можна знайти на інтерактивній карті МЗС України. 

ІА "Вголос": НОВИНИ