Лідер БЮТ розпочала свій візит 16 січня до Чернівців із запізненням, оскільки виліт із Києва було затримано «через несприятливі погодні умови в Чернівцях». Цій затримці при ясній чернівецькій погоді Юлія Тимошенко не здивувалася, але висловила впевненість, що на виборах-2006 адмінресурсу буде менше, ніж раніше і він не відіграватиме значної ролі. Юлія Тимошенко вважає однією із заслуг Помаранчевої революції саме те, що адмінресурс на виборах перестає відігравати визначальну роль. За її словами, під час візиту до Запоріжжя губернатор Червоненко кілька годин витратив на те, аби не допустити її до ефіру на різних каналах, але з того нічого не вийшло.

Лідер БЮТ запевнила, що і ректору Буковинського медуніверситету Василю Пішаку, який гостинно прийняв її в палаці «Академічний», також не перепаде від місцевої влади «на горіхи», оскільки він захищений Помаранчевим майданом.

За її словами, основним завоюванням Помаранчевої революції стало те, що влада, якою б вона не була, стала відкритою для критики, дискусій, обговорення будь-якого чиновника. Юлія Тимошенка зауважила, що політикам, які прийшли до влади, небайдуже, що про них думає суспільство, вони на це звертають увагу і з цим рахуються, чого не було за часів Кучми-Януковича. Тепер, зауважила Тимошенко, і ЗМІ кажуть набагато більше, хоча окремі спроби маніпуляції ними ще існують.

Юлія Тимошенко заявила, що БЮТ завжди готова підтримувати Президента Ющенка, але робити це в односторонньому порядку важко. Водночас вона зауважила, що не готова йти на компроміси з групою людей з оточення Президента «в полосатих купальниках», які залишаються рушійною силою, що формує ідеологію НСНУ.

Юлія Тимошенко зазначила, що єдність БЮТ з Президентом можлива за результатами парламентських виборів, а не на базі розподілу посад.

Вона також вважає, що на парламентських виборах не може бути такої єдності як на президентських і це добре, що громадяни мають палітру для вибору, тобто можуть вибирати між цінностями БЮТ і цінностями Порошенка.

За словами Юлії Тимошенко, ідеологія її партії базуватиметься на принципах солідаризму, що є успішною ідеологією розвитку. Водночас вона зазначила, що ніколи не вірила і не вірить, що багаті допоможуть бідним, як це записано в президентській програмі Ющенка.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ