Про це пише Антикорупційний моніторинг Львівщини.

Надзвичайно широкий вибір туристичних путівок із різними умовами відпочинку в різних місцях і, відповідно, із різними цінами приспали пильність українців. Тож ми зазвичай обираємо турфірму, яка «найближче», або яка має відому назву.

У Антикорупційному моніторингу, зокрема звертають увагу на мережу турагенств «Пілігрим», яка є досить відомим в Україні туроператором, зареєстрованим у Києві, і працює на ринку з 1999 року. Однак, львівська Туристична фірма «Пілігрим», заснована два роки пізніше, жодного стосунку до відомого туроператора не має.

«Це «канторка», яка надає без жодних зобов'язань послуги посередника у сфері туризму. Купивши у них путівку, вам запропонують підписати не договір «надання туристичних послуг», а договір «туристичного обслуговування», який носить лише інформаційний характер про такий бажаний перелік послуг. Це означає, що у випадку, коли ви отримаєте надзвичайно неякісний туристичний продукт, фірма, у кращому випадку лише «вибачиться» і жодного відшкодування ви не отримаєте», – йдеться у повідомленні.

Два офіси Туристичної фірми «Пілігрим» у Львові, на вул. Коперніка, 26 і на вул. Зеленій, 39 працюють за установчими документами Приватного підприємства «Турфірма Пілігрим» з основним видом діяльності: діяльність туристичних агентств. Власником і кінцевим бенефіціаром є Дмитрук Тетяна Анатоліївна, а підписантом договорів є Гуцул Ігор Іванович. «Фірма Пілігрим» позиціонує себе, як туристичний оператор і успішна провідна компанія на ринку України в галузі туризму та продажу авіаперевезень, і це при статурному капіталі аж 0 грн.

Нульовий статутний капітал і добре відпрацьований договір з клієнтами дозволяє робити стовідсоткову «накрутку» на вартості готелю, замовляти дешевий і брудний трансфер і замовчувати про суворі реалії, які очікуватимуть на клієнтів на відпочинку.

У Антикорупційному моніторингу стверджують, маючи безстрокову ліцензію туроператора, ПП «Турфірма Пілігрим» користується послугами інших туроператорів, знімаючи з себе будь-яку відповідальність за надані послуги. До прикладу, замовивши п'ятизірковий готель на березі моря через львівський «Пілігрим» можна потрапити в готель у стадії ремонту, з сервісом який не відповідає витраченим коштам. І найголовніше, навіть найдосвідченіші юристи не зможуть відстояти ваші права, оскільки підписавши договір ви стали жертвою «шахрайської» схеми. Система працює бездоганно, адже за наявності негативних відгуків на різноманітних форумах і соціальних мережах, жодний клієнт не зміг подати позов до суду за «неналежно надані послуги Приватним Підприємством «Турфірма Пілігрим».

«Випробувати долю і звертатись до цієї тур фірми – як грати в рулетку. Тільки у випадку з відпочинком ви втратите не лише кошти, але й неочікувано отримаєте негативні емоції, які залишатимуться з вами на все життя», – наголошується у повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ