Будівництво візит-центру на території Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького суперечить генеральному плану пам’ятки архітектури, а на місці планованої скандальної споруди повинен бути адмінкорпус для потреб скансену. Кошти для будівництва адміністративного комплексу, необхідного для повноцінної роботи усіх відділів музею, були виділені ще 1994, проте кудись безслідно зникли. Тож сьогодні ні корпусу, ні грошей музею не бачити.

Про це у програмі «Правда. Розслідування» на телеканалі НТА заявив о. Юстин Бойко, член робочої групи з питань розвитку музею ім. Климентія Шептицького.

«Величезна помилка, яка призвела до такого краху та стану експозицій у львівському скансені «Шевченківський Гай» та втрати музеєм понад 20 г землі - це те, що свого часу музей передали з обласного підпорядкування на баланс міста», - переконаний екс-директор музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького Борис Рибак.

Більше про те, куди зникає земля львівського Музею народної архітектури та побуту, та хто планує на цьому заробити - у програмі «Правда. Розслідування».

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ