Про це розповів в.о. директора департаменту транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло під час прес-конференції щодо транспортних перевезень пільгових категорій населення Львівської області у середу, 21 червня, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, на Львівщині, включаючи місто Львів, є понад 700 тисяч пільговиків. З них  пенсіонери займають близько 60-70%.

«На сьогодні у межах обласної програми перевізникам відшкодовують кошти за втрати, яких вони зазнали у першому півріччі цього року. Компенсували вже близько 4 млн грн із 10 млн грн. Кошти вони отримають, оформивши всі документи. На сьогодні відшкодовуємо лише близько 8-10 % від потреби. Зі свого боку ЛОДА шукатиме додаткові кошти, аби компенсувати АТП ті збитки, яких вони зазнають», - зазначив Роман Кокотайло.

Нагадаємо, з початку липня пілотний проект, що передбачав запровадження у життя монетизації пільг, на території Львівщини, не запрацює. Про при це учасники бойових дій та інваліди війни зможуть їздити у транспорті безкоштовно. Пенсіонери ж доплачуватимуть 50% від вартості проїзду.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ