Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло.

«Підрядні організації – це 5 компаній, які здійснюють зимове утримання автомобільних доріг загального користування, в своєму розпорядженні мають 244 одиниці техніки. Також додатково, по договірних зобов'язаннях, якщо настане якась надзвичайна ситуація, сильні снігопади, наприклад, ми можемо залучити 55 одиниць техніки», – зазначив він.

Та попри це минулої ночі 20 населених пунктів на Львівщині через негоду залишилися без світла, складна ситуація була і на дорогах . Втім, посадовець каже – сніг прибирали, а дороги – посипали:

«Станом на 7:40 ранку 27 листопада – це 66 одиниць техніки, з них 50 одиниць були задіяні до розчищення доріг державного значення – так званих наших основних магістралей. Також було задіяно понад 100 осіб до ручної підсипки доріг, з них 97 – до підсипки доріг державного значення».

Як відомо, вчора зранку на трасі Львів – Івано-Франківськ, поблизу села Відники, перевернулася фура. А на Сколівщині через велику кількість снігу маршрутка з людьми ледь не злетіла в обрив. Також у селі Зимна вода вантажівка «Демісон» зіткнулась з «Хондою».

«Дорога Львів–Івано-Франківськ: причиною ДТП стало порушення правил дорожнього руху. Причиною не була ожеледь на дорозі. Що стосується Зимної Води – аналогічна ситуація. У Сколівському районі це є дорога місцевого значення, відгалуження від автодороги Київ–Чоп. Станом на 10:30 ранку ця дорога була повністю прочищена і підсипана у тих місцях, де була така потреба», – пояснив ДТП Роман Кокотайло.

До слова, за даними гідрометцентру на Львівщині найближчим часом буде прохолодна та нестійка погода. Обіцяють синоптики невеликі дощі та сніг, а на дорогах утвориться ожеледиця.

 

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ