Про це повідомив єврокомісар з бюджету Гюнтер Еттінгер в інтерв'ю Bild, передає Deutsche Welle.

Незважаючи на те, що офіційний вихід Великобританії зі складу ЄС запланований на 29 березня 2019 року, країні доведеться ще деякий час нести фінансовий тягар за низкою довгострокових програм, брати участь у яких вона зобов'язалася раніше. Тим не менш, Євросоюз у будь-якому випадку після Brexit недоотримає від 10 до 12 млрд євро бюджетних коштів на рік. Покрити нестачу планується скороченнямвитрат і підвищенням навантаження на інші країни – членів співтовариства.

Гюнтер Еттінгер також висловив думку, що в подальшому Брюсселю доведеться відмовитися від практики фінансових послаблень для низки держав ЄС.

Нагадаємо, джерела в британських урядових колах раніше повідомили The Sunday Telegraph, що Лондон готовий виплатити до 36 млрд фунтів стерлінгів (близько 40 млрд євро) в рамках своїх зобов'язань перед ЄС. При цьому погодитися з визначеною сумою він готовий, тільки якщо будуть досягнуті прийнятні для нього домовленості з вибудовування подальших економічних відносин з Євросоюзом, включаючи угоду про вільну торгівлю.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ