Ольга Шайдулліна наголосила, що в інформації облдержадміністрації не почула головного: чи ефективно використовуються кошти на об’єкти незавершеного будівництва.

«Цього року на об’єкти капітального будівництва з різних джерел було виділено близько 500 млн грн. І візьму на себе відповідальність стверджувати, що кошти використовують неефективно. Зокрема, якщо на об’єкт впродовж трьох років виділяли фінансування, потім п’ять років не виділяли, роботи виконано на 70-80%, а потім занедбано, то про яку ефективність можна говорити? Якщо обласна рада не визначить критеріїв вибору об’єктів для фінансування, то буде причетним до цього неефективного використання коштів. Якщо й далі перед виборами депутати голосуватимуть про виділення на різні об’єкти по 99 тисяч гривень, щоб задобрити виборця, то будуть співучасниками злочину», - наголосила депутат.

У проекті рішення фракція ВО «Свобода» пропонувала, зокрема, створити робочу групу, яка б визначила, які об’єкти незавершеного будівництва має бути завершено та що робити з іншими. Однак рада не ухвалила рішення з цього приводу. Як зазначила Ольга Шайдулліна, обласним депутатам байдуже, що відбувається з довгобудами та чи ефективно використовуються кошти на будівництво та реконструкцію об’єктів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ