Про це заявив 11 жовтня 2016 року на сесії Львівської обласної ради голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич під час обговорення питання про реформи у сфері місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації повноважень виконавчої влади та об`єднання територіальних громад у Львівській області, яке ініціювали свободівці.

За словами Олега Панькевича, у доповіді представника Львівської облдержадміністрації зовсім не йшлося про можливі негативні наслідки об’єднання громад.

«А тим часом прості люди в селах опинилися перед величезною загрозою. Від реформи очікували отримання реальних повноважень із реальними на це коштами. Але цього не сталося. Скажімо, я підрахував, скільки років треба Підкамінській громаді в Бродівському районі, щоб відремонтувати свої дороги. 45 років, при тому, що вони спрямовуватимуть на це всі свої доходи! А де видатки на освіту, на культуру, на інші потреби?» - наголосив депутат.

За його словами, для проведення реформи децентралізації немає достатньої законодавчої бази, більше того – вона суперечить Конституції України.

«Один закон на шістьох сторінках – оце вся законодавча база для об’єднання громад і проведення так званої реформи. Водночас поняття «об’єднана територіальна громада» не передбачено в Конституції України. Адміністрації, впроваджуючи цю реформу, керуються «методикою уряду». Окрім того, не беруть до уваги позицію громад – немає рішень районних рад з цього приводу, сумнівно, чи були проведені громадські слухання. Важливі історичні рішення так не ухвалюються. Колись нащадки спитають, хто тиснув на кнопку», - наголосив Олег Панькевич.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ