Про це на своїй сторінці у Фейсбук зазначив журналіст Михайло Галущак

Проект рішення, зокрема, передбачав оформлення права спільної власності територіальних громад Львівської області в особі Львівської обласної ради на об’єкти нерухомого майна. Ініціювала даний Проект рішення Львівська національна галерея мистецтв ім. Б. Г. Возницького, яку очолює скандальний Тарас Возняк.

 У власність обласної ради планувалось перебрати будівлі Олеського та Підгорецького замку, Каплицю боїмів у м.Львові (вул.Катедральна), Башту колишньої Свяходухівської церкви XVIII (Львів, вул. Коперника,40-40а), Оборонну вежу у с. Пятничани Жидачівського р-н.

Олег Панькевич висловив занепокоєння, чи не є ця ініціатива із переобранням на баланс обласної ради вищезазначених об’єктів початком процесу їх приватизації. «Чому влада так не піклується про ті пам'ятки архітектури, які руйнуються на очах і не хоче їх перебрати на свій баланс, щоб у подальшому їх відреставрувати, а взялась за будівлі, які перебувають у доброму стані. Можливо, певним олігархам для повного щастя бракує ще й замків», - зазначив свободівець.

ІА "Вголос": НОВИНИ