Про це йшлося сьогодні, 29 вересня, під час засідання робочої групи з питань моніторингу стану комунальних закладів Львівщини під керівництвом заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка, передає кореспондент «Вголосу».

Сьогодні під час засідання обговорили діяльність ще 5 комунальних закладів ЛОР. Зокрема, Львівської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату «Довіра», Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Львівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Підгірцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей зі зниженим зором та Лівчицької допоміжної школи-інтернату.

Володимир Гірняк зазначив: «Ми нічого не будемо продавати чи відчужувати, але у нас є питання. Адже деякі керівники забули, що ці заклади – не їхня приватна власність».

Також у коментарі журналістам він додав, що триває службове розслідування щодо трьох закладів. Це Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №101 Марії Покрови для глухих дітей, Навчально-реабілітаційний центр І-ІІ ступенів «Оберіг» у Львові та Львівський  обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді. Найбільші порушення стосуються харчування та неефективного використання майна.

«Загалом наша робоча група планує працювати до кінця листопада. Думаю, більшість закладів зможемо проінспектувати. Є заклади, які ефективно працюють, особливо там, де новопризначені керівники, є й такі заклади, які зловживають чи неефективно працюють, – зазначив заступник голови ЛОР. –  Ми протягом двох місяців не зробимо революцію, але покращимо роботу закладів та зекономимо бюджетні кошти. Думаю також, що у процесі роботи до кінця листопада кілька керівників закладів будуть звільнені».  

Нагадаємо, Володимир Гірняк зазначав, що на утримання 142 комунальних  закладів ЛОР лише з обласного бюджету виділяють 2,5 млрд грн. Також є субвенційні кошти з держбюджету. Відтак загальна сума фінансування – близько 4 млрд грн.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ