Про це Лубківський написав у Facebook.

Він також вважає, що українцям не варто їхати в Росію на футбол. Згідно з інформацією FIFA, станом на квітень 2018 року, понад чотири тисячі українців придбало квитки на матчі Чемпіонату світу.

Як вважає Лубківський, українцям небезпечно перебувати в Росії. Тому він пропонує зібрати керівників силових структур, щоб виробити і скоординувати заходи по захисту українців у разі виникнення форс-мажорних обставин.

«Головне навантаження лягає, безумовно, на консульську службу. Україна має консульські установи в РФ: в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Ростові-на-Дону і Новосибірську, а матчі пройдуть в одинадцяти містах: в Москві, Санкт-Петербурзі, Калінінграді, Волгограді, Казані, Нижньому Новгороді, Самарі, Сочі, Саранську, Ростові-на-Дону, Єкатеринбурзі. Варто подумати над тим, щоб відправити наших консулів у міста, де будуть проходити матчі, і де немає наших представництв, і/або домовитися з третіми країнами, які мають свої місії в містах турніру, про надання українцям консульської допомоги в разі потреби», – написав дипломат.

Також він пропонує роздавати на кордоні українцям пам'ятки з корисною інформацією. Лубківський закликає футбольних вболівальників з України уникати можливих провокацій.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ