Попри заборону рибалити в каналах Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, про що свідчать відповідні інформаційні таблички, лучани продовжують ловити там рибу. Про це власкору «Вголосу» повідомили у Департаменті муніципальної варти Луцької міськради.

Практично щоранку інспектори Департаменту муніципальної варти Луцька, котрі чергують у парку, помічають рибалок. Муніципали проводять із ними профілактичні бесіди та нагадують, що в каналах ловити рибу заборонено відповідно до правил любительського та спортивного рибальства, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України.

Рибалити не можна у підвідних і магістральних каналах, відводах рибогосподарських і меліоративних систем, у шлюзових каналах тощо; на водоймах, що не визначені органами рибоохорони як такі, на яких дозволене любительське рибальство.

Нагадаємо, що з метою відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану меліоративної системи в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки шляхом біологічної меліорації весною 2018 року за кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища провели зариблення каналів парку дворічним мальком рослиноїдних видів риб: білий амур — 72 кг, білий і строкатий товстолобики — 150 кг.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ