Про це йдеться в петиції мешканки міста Вікторії Уманець, передає власкор «Вголосу».

«Незважаючи на заперечення жителів міста, міська влада все-таки планує підняти вартість проїзду. За чутками вартість буде становити 5 грн (таку ціну вимагають перевізники, хоча їхні маршрути є набагато коротші, ніж маршрути у місті Львові, де вартість проїзду 4 грн, а тому і собівартість проїзду є меншою). Інше питання - це якість надання послуг з перевезення: холодні маршрутки взимку та «сауни» влітку, перегони водіїв маршруток та створення небезпечних для життя ситуацій. Питання чи повинні ми платити за неякісний сервіс?! Крім того, хто взагалі контролює чи співпадають суми показані в податкових звітностях перевізників, з яких сплачуються податки з реально отриманими коштами?! Та чому ж міська влада не надасть іншим бажаючим здійснювати перевезення пасажирів, а лише віддає маршрути «вигідним» перевізниками, які на сьогодні диктують ціни на проїзд?!» - обурилась лучанка.

Відтак, вона запропонувала міській владі здійснювати контроль за якістю надання послуг щодо перевезення в Луцьку, зокрема, перевіряти технічний стан маршруток, які виходять на рейс, забезпечити щоденний огляд водіїв маршруток на відповідність допустимості їх керування транспортним засобом, впровадити систему обліку пасажиропотоку (шляхом запровадження електронних квитків чи іншим способом, який дозволить порахувати прибутки власників маршруток), встановити інформаційні табло та інші системи, які дозволять відслідковувати місце перебування транспортного засобу, оголосити відкритий конкурс для охочих надавати послуги з перевезення, надати громадськості можливість слідкувати за ходом проведення конкурсу.

Попри те, що до кінця збору підписів під петицією залишилося 6 днів, її підтримали 302 особи із 300 необхідних.

Як писав «Вголос», лучани неодноразово нарікали на відсутність рейсів, особливо в ранкові та вечірні години, великий інтервал і порушення графіків руху, відсутність автобусів на кінцевих зупинках, відсутність навігаторів, неналежну поведінку водіїв та порушення ними правил дорожнього руху.

-

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ