Про це інформує кореспондент «Вголосу».

За словами начальника Луцької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Волинській області Андрія Ткачука, це звичайна практика європейських країн, коли вартісне майно оподатковується, а сплачені кошти стають одним із основних джерел доходу територіальних громад. Що повинен знати платник податку за квадратні метри, які перевищують встановлену законодавцем норму та підлягають оподаткуванню, головний податківець міста розповідає читачам нашої газети.

«Сплачувати податок на нерухоме майно зобов'язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв.м і будинку/будинків площею більше 120 кв.м. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв.м. Податок нараховується лише на «зайві» квадратні метри. Наприклад, якщо квартира має площу 65 кв. м, то податок нараховується на 5 кв. м. Ці кошти будуть використані на потреби громади, на території якої знаходиться об’єкт нерухомості», – розповів Андрій Ткачук.

Крім того, власникам великого житла (що складає понад 300 кв. метрів для квартир і понад 500 кв. метрів для будинків) до так званого податку на розкіш доведеться додатково заплатити 25 тисяч гривень. На Волині таких платників податку нараховується 52.

Податок на нерухомість сплачується щорічно за минулий рік. Відповідно, у 2018 році платники податку зобов'язані сплатити податок на нерухомість за 2017 рік за місцем розташування об'єкта оподаткування.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ