Як зазначила модератор презентації Єва Якубовська, зі Львова молода авторка розпочала свій Казковий тур. Далі книжку представлять читачам в Івано-Франківську, а потім – у Тернополі, передає кореспондент «Вголосу».

Євгенія Сенік розповідає про непростий заробітчанський досвід, який сама особисто переживала. Під час презентації авторка наголосила, що хотіла, щоб люди, які їдуть за кордон, позбавлялись ілюзій, ніби там життя легше.

У своїй презентації молода авторка не раз поверталася до тих подій, які нині відбуваються в Україні. Зокрема, казала, що зараз не може повернутися на свою батьківщину в Луганську область, бо там іде війна. Євгенія Сенік згадала і про Революцію гідності, яка мала великий вплив на українців, насамперед у тому, що зробила їх сильнішими. Також Євгенія Сенік зазначила, що вважає Львів своїм рідним містом.

Головний висновок, який робить авторка: хоч який чудовий край, куди їдуть на заробітки, вони все одно повертаються додому, бо вдома найкраще. Та країна У, яку змальовує письменниця, утопічна, але вона прекрасна.

Крім того, для кожного слухача авторка підготувала подарунок – моновиставу за її книжкою. Учасники презентації почули уривки твору у виконанні акторки театру «Склад 2'0» Софії Розпутної.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ