В Білорусі активно готуються до виборів, які відбудуться вже 9 серпня. Чи є шанси на перемогу в Світлани Тихановської – головної конкурентки чинного президента Лукашенка – читайте далі.

Зараз в Білорусі розпочався офіційний етап агітації за кандидатів у президенти. Про це у прямому ефірі 24 каналу розповів білоруський журналіст Франак Вячорка.

Зокрема він підкреслив, що Світлана Тихановська – єдина кандидатка від об'єднаної опозиції. Напередодні у кількох білоруських містах, зокрема в Гомелі, Могильові, Бобруйську та Вітебську відбулися акції на її підтримку.

«Таких акцій не було з 1990-го року, коли білоруси виходили за незалежність держави. Як буде за кілька тижнів – невідомо, але можливим є те, що Лукашенко просто скасує реєстрацію Тихановської і зніме її з виборів», – вважає Вячорка.

Й додав, що перемога на виборах в Білорусі можлива тільки на вулиці. Адже людина, яка бореться з Лукашенком, бореться не з партією, не з кампанією, а з державою. Бо всі державні органи, міліція, КДБ та облдержадміністрації працюють на чинного президента.

Журналіст зауважив, що на мітинги до Тихановської приходять різні люди. Серед них є прихильники ЄС та НАТО. А є ті, хто виступають за інтеграцію з Росією, але таких – дуже мало. Опозиційній кандидатці доволі складно тримати увагу аудиторії та не втрачати підтримки.

«Але мені здається, що ненависть до Лукашенка та його несприйняття настільки великі, що люди приходять навіть не за Тихановську. Один з протестувальників у Могильові мені сказав, що голосував би навіть за хот-дог, але проти Лукашенка», – зазначив Вячорка.

Як повідомляв «Вголос», кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська вивезла своїх дітей в одну з країн Євросоюзу.

ІА "Вголос": НОВИНИ