Про це політик заявив журналістам на щорічній прес-конференції, передає ТСН.

Білоруський лідер пояснив, що війна між сусідніми країнами всіх уже втомила, а він може навести на лінії зіткнення лад. Президент додав, що натякав про це президенту Росії  Володимиру Путіну, однак відповіді не почув.

«Якщо ви хочете, щоби ми там провели вибори, при тому чесно – ми готові це організувати. Якщо ви хочете 400 кілометрів кордону між Україною та Росією на цьому етапі закрити та навести лад – будь ласка, ми це зробимо. Ми свої пропозиції і Заходу вносили, вони в нас питали. Мовчать!», - заявив Лукашенко.

Дістати реакцію на білоруський випад від української сторони поки не вдається. У МЗС кажуть, що відповідь сусідньому президенту – це справа Адміністрації президента України. А там поки в роздумах.

Разом з тим, Лукашенко спантеличений потоком нелегальної зброї з України.

«Нам з Україною 1,2 тисячі кілометрів доводиться закривати кордон грудьми, тому що потоком іде зброя, вибухівка... Ми вже затримуємо їх не тільки на кордоні, а й на залізничному вокзалі», - сказав він.

Цікаво, що в Держприкордонслужбі України ці заяви вже спростували.

«Заяви президента сусідньої держави я не можу коментувати, але ніяких потоків зброї чи заборонених речей на українсько-білоруському кордоні ми не спостерігаємо. Більше того, ці слова не підтверджуються і статистикою, яку ми отримуємо від наших колег з Білорусі в рамках обміну інформацією», - заявив помічник голови служби Олег Слободян.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ