Дії режиму Лукашенка, який спричинив міграційну кризу на кордоні з Польщею, мають на меті відвернути увагу від активності Росії поблизу території України.

Про це глава американського зовнішньополітичного відомства Ентоні Блінкен сказав у розмові з очільником МЗС Польщі Збігнєвом Рау, передає Укрінформ із посиланням на Держдеп США.

«Держсекретар Блінкен підтвердив підтримку Польщі з боку США перед обличчям цинічної експлуатації уразливих мігрантів режимом Лукашенка. Дії режиму Лукашенка загрожують безпеці, сіють розкол і мають на меті відвернути увагу від активності Росії на кордоні з Україною», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Блінкен і Рау рішуче засудили використання мігрантів з такою метою та закликали Лукашенка усунути першопричини санкцій, запроваджених Заходом, – зневаження прав людини й основних свобод народу Білорусі.

У Держдепі додали, що Блінкен також висловив Польщі глибоку вдячність за активну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

«Сполучені Штати, Польща та інші союзники й партнери єдині в тому, щоб накласти значні витрати на Москву за її військову агресію та зловмисну діяльність у регіоні», - підсумували в зовнішньополітичному відомстві США.

Раніше повідомлялося, що нелегальні мігранти на території Білорусі готуються до штурму польського кордону.

ІА "Вголос": НОВИНИ