Про це повідомляє Інтерфакс

Лукашенко розповів, що вони пов'язані не лише зі станом справ в Оршанському районі, а в цілому з різночитанням у проведенні курсу розвитку країни, що є неприпустимим.

«Коли я приймав рішення в Орші, багато хто це сприйняв як якесь спонтанне рішення. А деякі подумали, що, можливо, не варто за один захід Оршанського регіону так жорстко критикувати уряд. Але я хочу сказати: річ не тільки в Орші», – заявив президент.

«Це остання крапля, яка переповнила чашу терпіння. Головне – в глибині. І ви, люди, недалекі від уряду (а деякі працювали на цих посадах, нехай не на перших ролях), розумієте, що не може бути жодних розбіжностей і різночитань у проведенні курсу розвитку нашої країни", – заявив білоруський лідер.

У зв'язку з цим президент наголосив, що "згідно з Конституцією країни, президент у своїй передвиборчій програмі оголошує цей курс. І люди з огляду на це голосують. І нікому не дозволено обманювати людей», – сказав він.

«А у нас в уряді, не буду називати прізвищ, було так: давайте ми ось цей курс заявимо, а потім проводитимемо інший курс (в інших країнах так робиться). Так у мене ніколи не було і не буде! Те що ми людям обіцяли, а уряд було створено саме під цей курс, той курс має проводитися. І головне в нашій політиці – народ. Це ніякий не популізм. Я завжди це казав і кажу. В іншому разі нам у цій країні робити нічого. Люди – це головне», – заявив глава держави.

О.Лукашенко наголосив, що дисципліна, порядність, згуртованість, система влади, її жорсткість, націлені на дисципліну і професіоналізм, – це чинник незалежності країни.

«Тому другий напрямок – це незалежність, забезпечення цієї незалежності. Ми будемо незалежні, якщо у нас економіка буде розвиватися як слід. Якщо ми обвалимо економіку, ніякої незалежності бути не може. Жодні словоблуддя не врятують нас від руйнування», – сказав О.Лукашенко.

При цьому О.Лукашенко зауважив, що диктатура в Білорусі є нереальною, але пообіцяв, що в країні був і буде порядок. «Я уважно відстежую реакцію суспільства на мої рішення. Та й у мене вже давно є звичка з перших днів орієнтуватися на те, якої думки люди про той курс, який проводиться в країні», – сказав О.Лукашенко.

Він зазначив, що, звісно, думки є різні. «Ми живемо в демократичній країні. Притому затиснуті двома демократичними блоками із заходу та сходу. На півдні у нас взагалі демократія – далі нікуди. І впроваджувати якусь диктатуру в Білорусі – це просто нереально. І ті, хто подібні речі заявляє, – це смішно. Але порядок в країні завжди був, і він буде», – наголосив О.Лукашенко.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ