Про це повідомив з Гааги в ефірі Свободи слова на ICTV глава ГПУ Юрій Луценко, повідомляє «Укрінформ».

"Можу сказати про те, що зроблена грандіозна робота - 152 людини перебувають у судових процесах з врученими звинуваченнями від Генеральної прокуратури України, 35 осіб вже отримали судові вироки, ще близько 190 осіб перебувають під підозрою і досудове слідство триває", - сказав він, коментуючи поширену серед багатьох українців думку про те, що ніхто з винних у справах проти Майдану не покараний.

Разом з тим, Луценко погодився, що "не притягнуті до відповідальності ті, хто віддавав наказ вбивцям".

"Так, вбивці - на лаві підсудних, але ті, хто вкладав їм в руки зброю, хто давав наказ вбивати мирних людей ховаються в Москві", - підкреслив глава ГПУ.

Нагадаємо, 20 листопада Генеральний прокурор України Юрій Луценко вилетів до Гааги для проведення зустрічі з представниками Міжнародного кримінального суду щодо злочинів, скоєних проти активістів Майдану. 

Луценко раніше заявляв, що Україна може провадити слідство і суд (хоча б заочний) за цим злочинам, але під час консультацій з представниками МКС було знайдено порозуміння, що події на Майдані Незалежності у Києві у 2014 році стали лише частиною ланцюга, яка призвела до війни в Україні, що вже підпадає під юрисдикцію МКС. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ