У Генеральній прокуратурі України повернули у САП подання на зняття недоторканості на нардепа від БПП Ярослава Дубневича.

Про це повідомила прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

За її словами, подання на Дубневича потребує допрацювання, оскільки воно не «відповідає вимогам регламенту Верховної Ради та не містить достатньої доказової бази».

«Подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Я. Дубневича потребує суттєвого доопрацювання в частині доказової бази, яка має беззаперечно підтверджувати зроблені слідством висновки, а не ставити їх під сумнів, що унеможливить використання стороною захисту посилань на те, що такі висновки є упередженими чи взагалі є припущеннями. ГПУ пропонує САП доопрацювати текст подання з метою усунення ряду недоліків, підкріплення його відповідними доказами і виправлення тверджень, які не відповідають законодавству. Після усунення таких недоліків подання підпише Генпрокурор і надішле до Верховної Ради», — заявила Сарган.

Як писав раніше “Вголос”, у САП ініціюють зняття недоторканості з депутата Верховної Ради України від “Блоку Петра Порошенка” Ярослава Дубневича.

Раніше, НАБУ підготувало підозру нардепу Ярославу Дубневичу в корупції на “Укрзалізниці”.

ІА "Вголос": НОВИНИ