Про це генпрокурор заявив із трибуни ВРУ, відповідаючи на запитання Олега Березюка, чому зі щита ГПУ зникли слова «закон, честь і гідність».

«Я не юрист-фахівець, і я не знаю, чи те, що сьогодні показав нам генеральний прокурор, є правдою, чи брехнею. Це має сказати суд. Я хочу запитати Вас про інше: чому із символу Генеральної прокуратури зникли слова «закон, честь і гідність»? Мені здається, що це має прямий стосунок до нинішньої вашої презентації (мова про докази ГПУ щодо фінансування політичної діяльності Міхеїла Саакашвілі Сергієм Курченком, – ред. виголосив Березюк.

«Пане Березюк, я завжди закликав судити не по словах, а по діях. У мене в руках розписка про отримання 25 тисяч грн людьми, які брали участь в тих акціях. У мене в руках посадкові талони для підвозу активістів, зокрема і членів вашої організації. І я точно знаю, що це все – гроші Януковича. І ще одне, якщо вас, пане Березюк, з міста Львова обраного народним депутатом, турбує, що зі знака ГПУ зник зловісний символ КДБ – щит з мечами, то я глибоко співчуваю тим вашим виборцям, які вас обрали. Часи тоталітарної системи закінчилися. Тепер на щиті української прокуратури – тризуб, якщо ви не помітили. Тому, думаю, що вам сьогодні найкраще було б вийти у центр Львова, стати на коліна, поцілувати національний прапор і скласти мандат – тим самим визнати політичну ганьбу вашої політсили, яка діє за гроші Москви. Знаю, що мужності у вас на це ніколи не вистачить. Тому зустрінемось у слідчого і у суді», – відповів Луценко.

Нагадаємо, сьогодні генеральна прокуратура оприлюднила запис розмови екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі і Сергія Курченка

Олег Березюк заявив, що піде з сесійної зали Верховної Ради, щоб підтримати екс-президента Грузії, колишнього голову Одеської ОДА і лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі

Як писав «Вголос», екс-президента Грузії, колишнього очільника Одещини Міхеїла Саакашвілі сьогодні затримали у його помешканні в Києві.

Політика підозрюють у сприянні злочинній організації та приховуванні злочинної діяльності. Після затримання йому було оголошено про підозру.

Сьогодні вранці правоохоронці прийшли з обшуком до квартири Міхеїла Саакашвілі. Як заявили в СБУ, слідчі дії проводить ГПУ, а саме відомство надає лише підтримку.

Сам Саакашвілі в момент візиту правоохоронців заліз на дах і погрожував зістрибнути вниз.

Під час цього під будинком зібралась значна кількість правоохоронців, прихильників політика і журналістів. Розпочались сутички із силовиками.

Чоловік, який назвався Іваном Українцем, погрожував вчинити акт самоспалення під будинком екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ