Про це в ефірі «5 каналу» заявив заступник генпрокурора України Євген Єнін.

Він запевнив, що для повноцінного розгляду справи Київ повинен представити докази, що агресивні дії щодо мирних повстань мали місце не лише у столиці, а й по всій території країни.

«Наближається відзначення чергової річниці Революції Гідності і цей день Генпрокурор зустріне у Гаазі. Він проводитиме там переговори з прокурорами Міжнародного кримінального суду, в ході якої будуть узгоджені дані, які нам додатково можливо потрібно передати. А також можливий таймінг зазначених процедур», – зазначив Єнін.

Він уточнив: «На думку представників МКС, там недостає масштабності подій. Вони кажуть, що здебільшого події щодо масового вбивства мали доволі локалізований характер. Саме зусиллями українського слідства, так і за підтримки української дипломатії, ми намагаємося переконати МКС, що ці події мали масштабний характер. Що йдеться не лише про події в Києві, а й про придушення мирних повстань в інших регіонах України – по всій Україні фактично», – наголосив він.

«Друге питання, яке хвилює МКС: вони наразі не впевнені до кінця, що саме передбачався розстріл, що це було охоплено попереднім планом, задумом. Натомість, ми доводимо, що це було сплановано», – додав заступник генпрокурора.

Нагадаємо, за словами заступника генпрокурора Євгена Єніна, ГПУ не вистачить відведеного законом про заочне судочинство часу для передачі справ до суду.

ІА "Вголос": НОВИНИ