Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький від вересня 2018 року отримав понад 436 тис. грн премії, незважаючи на догану. Раніше він скаржився журналістам, що впродовж року не отримуватиме премій.

Про це стало відомо з відповіді Генпрокуратури на запит ЦПК.

Зазначається, що 26 липня 2018-го Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів притягнула до дисциплінарної відповідальності та наклала на Холодницького стягнення у виді догани через записи з кабінету керівника САП.

Із оприлюднених записів розмов виявилося, що очільник САП радив своєму товаришеві — свідку в справі, як поводитися на допитах і як свідчити, інформував фігурантів справ про хід розслідувань, а також давав незаконні вказівки прокурорам і порушував норми етики щодо спілкування з підлеглими.

Проте на думку прокурорської комісії, Холодницький не наговорив на звільнення, тому його вирішили залишити на посаді й обмежитися лише доганою. Після цього керівник САП скаржився журналістам, що через догану він рік буде без премії.

“Замість звільнення з посади за знищення справ, Холодницький відбувся лише доганою та місяцем без премії. Більше того, лише за чотири останні місяці 2018 року платники податків заплатили йому майже мільйон гривень. Генпрокурор Луценко ще й щомісяця виписував йому премії, замість підписати підозру за “акваріумні плівки”, — коментує ситуацію голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Зазначається, що від вересня 2018 року Назарові Холодницькому нараховували щомісячну премію, яка залежить від його окладу, в 63,4 тисячі гривень.

Також Юрій Луценко, порушуючи власне положення, нагородив Холодницького премією з нагоди дня прокуратури в розмірі 40 % від фонду оплати праці приблизно 35 тисяч грн.

Як писав «Вголос», у вересні 2018 року Назар Холодницький був позбавлений премії за серпень.

25 січня 2019 року під час отримання хабара правоохоронці затримали куму Холодницького Анну Кулінич, яка є заступником голови прокуратури м. Фастова Київської області.

Через два дні, 27 січня, Назар Холодницький заявив, що його кум перебуває під домашнім арештом за сутенерство.

ІА "Вголос": НОВИНИ