Про це повідомила речниця керівника ГПУ Лариса Сарган у Тwitter

«Генпрокурор Юрій Луценко 17.01.18 візьме участь у засіданні комітету ВР з нацбезпеки і оборони, де відзвітує про хід спецконфіскації коштів екс-президента Віктора Януковича і його оточення», – написала вона.

Раніше на засіданні Погоджувальної ради голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський запросив генпрокурора на засідання комітету 17 січня задля інформування щодо конфіскації коштів оточення екс-президента Януковича.

Як повідомлялося, Al Jazeera оприлюднила документ на 95 сторінок, що, зокрема, містить нібито рішення Краматорського районного суду, за яким було конфісковано 1,5 млрд дол, що належали колишньому президентові Віктору Януковичу та його оточенню.

Водночас антикорупційна організація Transparency International Україна закликає в законному порядку опублікувати цей вирок, оскільки автентичність оприлюдненого тексту поки достеменно не підтверджено.

У квітні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що суд у Краматорську на Донеччині схвалив рішення про конфіскацію коштів Януковича і його оточення. Це рішення досі офіційно не оприлюднили.

Державне підприємство «Інформаційні судові системи», яке зобов'язане оприлюднити судове рішення у реєстрі, посилається на заборону органів прокуратури. Генеральна прокуратура, у свою чергу, стверджує, що визнала це рішення державною таємницею і не може ні підтвердити, ані спростувати автентичність оприлюднених журналістами документів.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ