[media=137868,137869] 

У Службі безпеки України та Генеральній прокуратурі пояснили дипломатам G7 причини інсценування «вбивства» журналіста Аркадія Бабченка.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«1 червня 2018 року відбулася зустріч генерального прокурора України Юрія Луценка з керівниками дипломатичних представництв країн-представників «Великої сімки», країн ЄС, Норвегії, Австралії, Європейського союзу та Ради Європи щодо проведеної 29 травня 2018 року успішної спецоперації правоохоронних органів України щодо запобігання вбивства журналіста Аркадія Бабченко Участь у заході взяв голова Служби безпеки України Василь Грицак», - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі обговорювались ключові аспекти проведеної роботи та ті цілі, які ставилися при прийнятті рішення про проведення контролю за вчиненням злочину у формі імітації обстановки злочину.

Крім того, було акцентовано увагу міжнародного співтовариства на те, що саме обрана стратегія дозволила не тільки не допустити загибелі журналіста, припинити злочин, повністю задокументувати злочинні дії організатора, отримати докази його зв'язки із замовником злочину, але й отримати відомості про можливі потенційних жертв, проти яких ймовірно готувалися терористичні акти і вбивства. Луценко зазначив, що проведена масштабна і складна операція, інформація щодо деталей якої буде оперативно доведена до відома громадськості з урахуванням вимог кримінального процесуального законодавства та інтересів слідства.
 

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялось, що він після пострілів у спину помер у кареті «швидкої».

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. 

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий.

Аркадій Бабченко на рес-конференції вибачився перед рідними за своє «вбивство».

СБУ оприлюднила відео затримання замовника вбивства Аркадія Бабченка.

Також ГПУ пояснила користь від «вбивства» Бабченка, запевнивши, що таким шляхом правоохоронці домоглися отримання інформації про заплановану розправу ще із 30-ма особами.

Згодом Аркадій Бабченко розповів подробиці спецоперації.

ІА "Вголос": НОВИНИ