Про це на брифінгу повідомив генпрокурор Юрій Луценко, пише «112 Україна».

Кримінальна справа щодо підозрюваних, у тому числі організаторів, передається до суду.

«За результатами масштабного розслідування вдалося встановити всіх учасників злочинної групи, в тому числі замовників, організаторів, виконавців, причетних до цього вбивства. Вдалося відтворити повну хронологію подій, від підготовки злочину до затримання підозрюваних осіб. Офіційно повідомляємо, що передаємо до суду матеріали провадження за фактом вбивства Вороненкова та замаху на умисне вбивство його охоронця за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України», – сказав генпрокурор.

За словами Луценка, слідство встановило, що вбивство скоїв Павло Паршов за попередньою змовою з 4 громадянами України – Василенком, Лосем, Левенцем і Тарасенком. «Безпосередньо виконавець Паршов був застрелений під час вчинення злочину, Лося і Тарасенка затримано, Василенко і Левенець знаходяться в розшуку. Слідство встановило, що це вбивство – замовне», – додав він.

ГПУ встановила, що фактичним замовником вбивства є кримінальний авторитет Володимир Тюрін – громадянин Росії 1958 р.н., раніше судимий за зґвалтування групою осіб, крадіжки і хуліганство.

«Замовник мав особистий мотив вбивства – 8 років він був цивільним чоловіком Максакової, яка під час вбивства була дружиною пана Вороненкова», – уточнив Луценко.

Нагадаємо, що екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва на вул. Пушкінській. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ