Про це сказав Луценко журналістам на брифінгу у Києві, - передає Громадське.

Водночас генпрокурор каже, що у доказах вбачається дисциплінарне порушення.

«Аналізував (плівки, — ред.) як керівник НАБУ пан Ситник, так і я, як керівник Генпрокуратури ... І він, і я прийшли до висновку, що в них (плівках, — ред.) явно вбачається дисциплінарне порушення, і відразу скажу, що ніяких хабарів, які вимагав або отримав Холодницький, там не зафіксовано. І тому ніякого кримінального переслідування на цей момент я не вбачаю», — сказав Луценко журналістам на брифінгу у Києві.

Луценко зазначив, що наразі Холодницький перебуває у відпустці:

«Назар Іванович Холодницький був у мене ... Він прийняв рішення піти на певний час у відпустку, при цьому гарантуючи, що він напише свої пояснення або дасть їх усно, тобто буде співпрацювати з Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів».

Як писав «Вголос», під час прослуховування кабінету керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького детективи НАБУ виявили факти тиску на прокурорів та суддів, а також зливу інформації про обшуки.

У ГПУ заявили, що вже півроку розслідують справу, де фігурує Холодницький. Правоохоронці виявили окремі факти злочинів, які міг вчинити керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Генеральний прокурор України Юрій Луценко також попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання щодо зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. Керівник ж Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що жодного разу не спілкувався з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим.

Холодницький підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на «жучок» для прослуховування. Він також сказав, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

ІА "Вголос": НОВИНИ