Про це заявив Генпрокурор України Юрій Луценко, передає УНІАН.

«Підлеглий Горбатюка, який уже півроку працює в нього начальником управління, тепер відокремлюється і стає самостійним начальником, і піде передбаченим законом шляхом заочного засудження, причому докази в судах будуть ті, які здобув Горбатюк та його команда за 2,5 роки», – повідомив він.

Посадовець пояснив, що реорганізація департаменту, зокрема, виділення одного з управлінь була зумовлена «виключно небажанням пана Горбатюка передавати економічні справи щодо Арбузова, Клюєва, Азарова, Януковича-молодшого і т. д. за законом, передбаченим методом спеціального заочного засудження».

Очільник ГПУ розповів, що начальник департаменту спецрозслідувань Сергій Горбатюк хоче розслідувати справи Євромайдану ще 2-3 роки.

«Я не можу собі уявити, що ці справи і далі – три, чотири, п'ять років – будуть лежати в департаменті спецрозслідувань. Це означає тільки одне - зняття санкцій з активів Януковича і його гоп-компанії та розвал всіх надій людей забрати багатство, присвоєне злочинним шляхом», - наголосив Луценко.

Разом з тим, у ГПУ повідомляли, що Сергій Горбатюк і надалі залишається керівником департаменту спецрозслідувань, до складу якого входять 56 співробітників і який продовжить розслідувати та передасть до суду справи щодо подій на Майдані. Зі свого боку, начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк запевняв, що передання справи втікача Віктора Януковича у розслідування новоствореному департаменту Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, може тільки зашкодити.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ